Dødsfald

Dannebrog på halv stang

 

Du kan som pårørende til en afdød anmode om begravelse eller ligbrænding via www.borger.dk  
Dette kan også ske gennem en bedemand, der tager sig af alt det praktiske omkring et dødsfald. Det vil også i den forbindelse være bedmanden der tager kontakt til kirkekontoret, og laver aftaler om tid og sted for bisættelse/begravelse. 

Dine og afdødes ønsker:

Via blanketten (som bedemanden kan være behjælpelig med at udfylde) skal du blandt andet oplyse, om afdøde skal begraves eller brændes, og om en præst skal medvirke ved begravelsen. Hvis afdøde før sin død har udtrykt ønsker om enten at blive begravet eller brændt, og om hvorvidt en præst skal medvirke, skal dine oplysninger stemme overens med afdødes ønsker. Var afdøde medlem af folkekirken, medvirker der normalt en præst ved begravelsen.

For nærmere aftale om gravsteder kontaktes kirkegårdslederen på 
telefon 9815 4548  alle hverdage kl.11.00-12.00 , eller på kirkegården hver dag mellem kl. 8.00-15.00, fredag dog kun til kl. 12.00.   

Salmer

Ved en bisættelse/begravelse har de pårørende medbestemelse i hvilke salmer der skal synges. I Nørre Tranders Sogn synges der hovedsageligt fra Den Danske Salmebog. Læs og hør melodierne til salmerne i salmebogen her.