Vielse

 

To hænder med ringe

 

 

Når I har besluttet jer for at skulle giftes i kirken, skal I kontakte kirkekontoret. Så kan I aftale en dato for brylluppet og for den samtale, I skal have med præsten forud for vielsen.

I Danmark indebærer en kirkelig vielse fuldt ud samme juridiske bindinger som en borgerlig vielse på et rådhus - forskellen ligger i, at man i kirken siger "ja" til hinanden foran Gud og modtager Guds velsignelse af ægteskabet.

www.borger.dk www.borger.dk skal I udfylde en ægteskabserklæring, som danner grundlag for kommunens udarbejdelse af en såkaldt "prøvelsesattest". En prøvelsesattest er gældende i 4 måneder og skal afleveres til kirkekontoret/præsten.

Man kan blive viet i Nørre Tranders Kirke, hvis man bor i sognet, eller hvis man har en særlig tilknytning til kirken - tal med kirkekontoret eller præsten, hvis I er i tvivl. For at blive viet i en kirke skal den ene af jer være medlem af Folkekirken.

Kirkekontoret
Tlf. 9815 7205
noerretranders.sogn@km.dk noerretranders.sogn@km.dk

Velsignelse
Hvis I tidligere er blevet viet på rådhuset, kan I blive velsignet i kirken. Den kirkelige velsignelse foregår på mange måder som en vielse - blot skal I ikke sige "ja" til at få hinanden, det har I jo allerede gjort. Derfor skal I heller ikke skaffe prøvelsesattest.

Find flere informationer
Læs mere om vielser, find inspiration til vielsessalmer og se videoklip, der forklarer om hvordan vielser foregår. Find det på folkekirken.dk folkekirken.dk

  Nørre Tranders Sogn   ·   Lemvigvej 100, 9220 Aalborg Øst       +4598157205       noerretranders.sogn@km.dk