Dåb

Spædbarn i dåbskjole bliver døbt

 

Bestilling
Ring eller mail til kirkekontoret og angiv venligst i hvilken kirke dåben skal foregå. Du kan evt. finde et passende tidspunkt i nedenstående kalender, hvor du finder tidspunktet for dåbsgudstjenester, eller i kalenderen for at se tider for højmesser.

Dåbssamtale
Aftales ved dåbsbestilling. Samtalen finder som regel sted i Nørre Tranders Kirkecenter.

Faddere
Et barn skal have mindst 2 og højst 5 faddere. Fadderne skal være døbt med den kristne dåb, de må ikke have tilsluttet sig et ikke-kristent trossamfund, og de skal have nået konfirmationsalderen. Mindst to skal være myndige. Fadderne skrives ind i den elektroniske kirkebog med navn og adresse.

Dåbsdag
Alle dåb foregår som udgangspunkt i forbindelse med højmessen i kirkerne på søn- og helligdage. Eneste undtagelse er de dåb som foregår i forbindelse med bryllupper og dåbsgudstjenester.

Dåbsgudstjeneste (lørdagsdåb)
Den første lørdag i måneden er der dåbsgudstjeneste i Nørre Tranders Kirke. Bestilling sker til kirkekontoret. I kalenderen finder du hvornår dåbsgudstjenesterne afholdes. Dåbsgudstjenesten afholdes kun, hvis der er tilmeldt dåb.

Voksendåb
Ønsker du at indtræde i folkekirken, skal du gennemgå en voksendåb. Denne handling aftales særskilt med præsten. I stedet for faddere skal du vælge to dåbsvidner.
Har du tidligere været medlem af folkekirken, skal du ikke døbes igen.

Dåb af større børn/kommende konfirmander
Oftest er det børn i 12-14 års alderen som ønsker at blive døbt. Børnene i denne aldersgruppe skal ikke gennemgå særskilt kristen lærdom, da de i forvejen går til konfirmationsforberedelse. Dåben skal ske inden barnet konfirmeres, idet konfirmationen skal bekræfte dåben.
Der skal vælges 2-5 faddere ifm. dåben.

Hjemmeside om dåben
Find flere oplysninger på Folkekirken.dk

 

 

   Dåbsgudstjeneste